בדיקת אולטראסאונד אשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/12/2018 | 13:54 | מאת: עידן

שלום דוקטור , הגש ישר לעיניין עברתי לפני שנה אולטרא סאונד אשכים + דופלר ויצא שהתוצאות היו : אשך ימין 12.5 נפח הכל תקין חוץ מ וריד ספרמטי במנוחה 2.1 ו בולסבה הוא 2.2 ממ אשך שמאל : נפח 8 מעט קטן מרקם אחיד אפידידמוס אינו מעובה הידרוצל קל וריד ספרמטי במנוחה 2.0 ממ בולסבה רוחב 2.1 לסיכום וריקוצלה דרגה 1 מתוך 5 בימין ובשמאל . ועכשיו לפני שבועיים עברתי עוד פעם בדיקה כי רציתי לראות מה אשך שמאל שלי נראה שהוא מתכווץ ונוטה למעלה ..לא יודע איך להגיד ר את זה יצא : יצא הכל תקין אשך ימין 12 בנפח ואשך שמאל 9 בנפח ולא רק זה אלא גם שאין הידרוצל ויש באשך שמאל הסתיידות סקרוטלית 0.3 ס"מ ..... אני לא מבין איך הטכנאי לא ראה את ההידרוצל ומה זה הסתיידות ?! ... אני בפאניקה כי אני גם הרגשתי במשך הרבה חודשים גוש נייד וקשיח מאוד שפשוט זז סביב האשך .. הוא לא מקובע ואני פוחד מזה ...הלכתי כבר לרופא והוא אמר לי שזה כלום .. אבל בכל זאת ביקשתי בדיקה וזה למה הוא הביא לי ..אני פוחד שהאשך שלי ימשיך להתכווץ .. בבקשה תעזור לי דוקטור .. יום טוב .

19/12/2018 | 14:00 | מאת: עידן

סליחה שכחתי הוסיף שבבדיקה היותר עדכנית האשך הקטן ( שמאל) גם נכתב עליו "בעמדה גבוהה בכניסה לתעלה -מרקמו הומוגני . יש להדגיש שאין שום כאבים,

לא מבין את השאלה האם US עשוי לטעות - כן האם טכנאי עשוי לטעות גם כן פנה חזרה לרופא שלך

מנהלי פורום אורולוגיה