תוצאה חריגה בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/12/2018 | 19:37 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. US בטן ודרכי שתן לפני חצי שנה תקין. תפקודי כליות לאורך כל השנים תקינים תוצאה מהיום קריאטינין 0.84 ( הנורמה 0.7-1.2 ) UREA 20 ( הנורמה 10-50 ). ספירת הדם תקינה כימיה ואלקטרוליטים תקינים בבדיקת השתן מהיום התמונה תקינה לחלוטין . רק קצת אריתרוציטים כ 0-2 HPF ( הנורמה 0-3 ). ( לאורך 20 שנה יש לי לפעמים קצת קצת אריתרוציטים ) עם זאת הופיע גם squamous epithelial cells = FEW מעולם לא היה לי את התאים האלה בבדיקות שתן. מה זה אומר? האם יש לזה משמעות ודורש בירור? תודה רבה

דימום בשתן מחייב שקילת בירור אריתרוציטים - תאי דם אדומים אם אתה מעשן בוודאי, אם לא מינימום בדיקת אורולוג

מנהלי פורום אורולוגיה