דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/11/2018 | 18:41 | מאת: הילה

שלום, אני בת 37, ב- 5 -6 שנים האחרונות אני סובלת מדלקות בדרכי השתן שמופיעות רק לאחר קיום יחסי מין.   (כמובן שמקפידים על הגיינה, על השתנה לפני ואחרי היחסים, וכל השאר. ) בתחילה כדור אחד של ציפרודקס לפני או מייד לאחר היחסים היה מונע את הדלקת, אך עם השנים וההחמרה של הדלקות זה כבר לא עוזר. בדיקות אולטרסאונד של הכליות תקינות. היום הגעתי למצב שגם לאחר 10 ימים של ציפרודקס יש צריבה קלה ותחושה של צורך קבוע להשתין, הרגשה רעה שעוברת רק אחרי כמה שבועות מסוף הטיפול. ואז שוב מקבלת דלקת.. וחוזר חלילה. בבקשה אשמח לחוות דעתך על מרשם שקיבלתי, מקרודנטין 100 מל, כדור אחד במשך 3 חודשים. האם ניתן לקיים יחסים בלי חשש בשלושת החודשים האלה,? והאם זה אמור לנקות לגמרי את דרכי השתן ולמנוע באופן סופי את הישנות הדלקות? אודה מאוד לתשובתך.

מדובר באנטיביוטיקה מונעת וזה מאד מקובל אמור לכסות גם לאחר קיום יחסי מין

מנהלי פורום אורולוגיה