האם כדאי לעשות ניתוח הידרוצלה במצב הנוכחי?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/09/2018 | 22:07 | מאת: אור

שלום, אני חייל בצבא, למעלה משנה שיש לי הידרוצלה בדרגת חומרה בינונית באשך שמאל, מדי פעם אני חש כאב באשך ובקבוע תחושת כובד מעצבנת ויש לי גם כמה ציסטות . האבחנה היא משני צילומי אולטרסאונד בהפרש של כשנה בשנת 2017. לא מזמן הייתי אצל אורולוג בצבא והוא אמר שהטיפול הוא ניתוח וכרגע הוא לא ממליץ לעשות בין היתר כי עשיתי כבר ניתוח טריקו ל ב2012 באותו אשך, ואם זה ממשיך להציק לי לבוא לטיפול שוב ואז יוחלט. הקטע הוא שזה ממשיך להציק לי. ה לי מה את ת ה יעשה ה הניתוח במוקדם או במאוחר. רציתי לשאול מה כדאי לעשות והאם הניתוח מומלץ? כמו כן, מה הוא זמן ההחלמה ? ומתי ניתן לחזור לפעילות גופנית ואף צבאית, אני בקרבי? תודה רבה

הידרוצל (נוזל מסביב לאשך) לרוב מפריע אסטית ועלול במצבים מסוימים להפריע ךתנועה

מנהלי פורום אורולוגיה