ניתוח אורטרוסקופיה האם מסוכן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/09/2018 | 17:48 | מאת: דנה

לפני שנה בעקבות שתן דמי הופנתי לסי טי ונמצא שיש לי אבן בשופכן לא עשיתי עם זה כלום מאחר ורופא קופת חולים אמר שהאבן תצא. מצבי מחמיר ובבדיקת אולטרסאונד הממצאים הבאים.מדובר על צד ימין.כליה ימנית פרנכימה שמורה ללא אבנים. הרחבה בבינונית של גביעים אגן ואורטר עליון עד כניסה לאגן.חשד לאבן באורטר עם הפרעה אורו מכנית לא מלאה. קיים גט דו צדדי. רציתי לדעת האם ניתוח בשיטת האורטרוסקופיה תפתור את הבעיה והמצב יחזור לקדמותו.או שנוצר נזק.אני כרגע מאוד סובלת עם מתן שתן יש לי כאבים.

אבן חוסמת עלולה לפגוע בכליה באופן בלתי הפיך, לכן מומלץ לטפל בה. לאחר סילוקה או ניקוז הכליה ניתן לבצע מיפוי כליות ולראות אם נוצר נזק

מנהלי פורום אורולוגיה