MRI של ערמונית מה המסביר?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/07/2018 | 07:46 | מאת: ברוך

אתה יוכל להסביר את הממצאים האלה. הארולוג אמר שהם לא ממאירים. מה הם? 1) ב- TZ בימים מודגמים עוזרים בעלי אוס גבוה ברצף 1T לפני זריקה. ייתכן איזורי של דם. (מה יכול לגרום הדימום בערמונית?) 2) תהליך הגודל כ1.7*2.4 ס"מ באיזור מרכזי מימים קרוב לפיסגה מדגים אוס מעת נמוך ברצפי 2T עם גבול מטוטשת. אוס נמוך במפת ADC. ללא האדרה חריגה. ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית. חוץ מזה הכל נורמלי. אני רופאה וגם אני חושב הרופאה משפטית שלי לא מבינים לגמרי איך האורולוג יכול לדעת שזה שפיר. אפשר להסביר לי וגם להסביר מה זה "תהליך" ואם זה תהליך מה שגרם את האליעה בPSA שלי?

חשג לדמם (אולי עברת ביופסיה קודמת) לא ניתן להגיד שזה שפיר, חשוב לראות את דירוג ה- PIRADS שניתן באם ציון PIRADS נמוך משלוש סבירות לממאירות של 10-15%

25/07/2018 | 10:45 | מאת: ברוך

הPIRADS שלי היה 2 והDCE-שלילי. קראתי שהסיכוי של סרטן עם PIRADS של 2 או פחות 2.3%. וגם קראתי שהסיכוי של גידולים שהיתחיל במרכז הערמונית להיות ממאיר נמוך. השאלה אם סביר או לא סביר לעשות הביופסיה אחרי שיש סיכוי כמעת אפת שיש הגידול ממאיר והסיכוי 20% של סיבוכים בביופסיה ?

מנהלי פורום אורולוגיה