כמה זמן מותר להישאר עם קטטר?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/06/2016 | 19:52 | מאת: רוני

שלום, אמי כבת 87 החלה לסבול מאצירת שתן. אושפזה, חובר לה קטטר ושוחררה כעבור 4 ימים עם הקטטר. בבית הוצא הקטטר והופיע מתן שתן עצמאי, שהחזיק כשבועיים עד ששוב הופיעה אצירת שתן. אושפזה בשנית ושוחררה עם קטטר. הפעם נאמר לה שהקטטר לא יוצא עד להוראת אורולוג, אך התור אליו נקבע לעוד חודש ימים! 2 שאלות: 1. האם מותר להישאר עם הקטטר חודש בלא שמחליפים אותו? האם אין חשש מזיהום? 2. האם נכון להשאירו כל כך הרבה זמן מבלי לנסות גמילה? תודה מראש על המענה.

קטטר קבוע מעלה סיכון לזיהומים, במקרים מסוימים ניתן להשאיר קטטר תקופות ממושכות אך לא רצוי אם לא חייבים. איני רואה סיבה להשארת הקטטר וממליץ לפנות לאורולוג אך גם לעשות נסיון גמילה נוסף. כמו כן רצוי להיוועץ עם נוירולוג

מנהלי פורום אורולוגיה