שאלה לגבי התאמה של טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/03/2018 | 09:43 | מאת: אליהו

לד"ר לינדר שלום רב, תודה על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אשמח אם תוכל גם לענות על השאלה הבאה: בשנים האחרונות נוסף קבוצה חדשה של תרופות לטיפול בסוכרת. התרופות בקבוצה זו המכונה SGLT 2 פועלות על ידי הגברת קצף ההפרשה של הסוכר העודף מהגוף דרך הכליות והוצאותו דרך השתן, דבר שלרוב גורם לתכיפות השתנה יותר גבוהה אצל אנשים סכרתיים המטופלים בתרופות אלו. כיום יש שלושה תרופות בקבוצה המונפקות בארץ, Forxiga Invokana Jardiance (וגם שילוב של תרופות אלו בכדור אחד יחד עם תרופות אחרות). השאלה שלי היא: האם ניתן להשתמש בתרופות אלו גם אצל אנשים עם בעיות אורינריות - כגון BPH או חסימה כלשהי בדרכי השתן, לאור העובדה שתרופות אלו פועלות על יד הגברת קצב מתן השתן - או האם קיים המלצה ספיצפית להימנע מלתת תרופות אלו לאנשים סכרתיים שגם יש להם בעיות אורינריות? בתודה מראש, אליהו

לרוב הגברים הזקוקים לתרופה עלול להיות הפרעות אורינריות בדקתי ואין התוויה נגד

22/03/2018 | 07:58 | מאת: אליהו

תודה רבה על תשובתך

מנהלי פורום אורולוגיה