שימוש ב Xatral כשאין כאבים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

01/11/2017 | 13:01 | מאת: שלומי

שלום, יש לי ככל הנראה אבנים בדרכי השתן, נשלחתי ל-CT פרוטוקול אבנים. עד לאבחון קיבלתי תרופה בשם XATRAL שמיועדת להרחבת דרכי השתן. בינתיים כבר אין לי כאב. שאלתי: האם עדיין רלוונטי לקחת את התרופה? האם ייתכן שהאבן עדיין נמצאת שם ולמרות זאת אין כאב? אם כן, אז מה גורם את הכאב? הייתי שואל את האורולוג שלי אבל אין לי דרך לתקשר איתו. בתודה מראש

מדובר בחסם אלפא שניתן , לרוב, ביאינדיקציה של הגדלה טבה של הערמונית. בחלק מהמחקרים נמצא שחוסמי אלפא מזרזים פליטת אבנים. אבן יכולה להיות במערכת ולא לכאוב, הדבר מסוכן שכן עלול להוביל לפגיעה כלייתית ללא ידיעתנו. רצוי לבצע סיטי ובהתאם לממצאים לשקול צורך בחסם אלפא

מנהלי פורום אורולוגיה