עד ככמה זה מסוכן ומה הכי נכון לעשות?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/09/2017 | 08:49 | מאת: מירי

שלום ד"ר, אני בת 74 מרגישה ששלפוחית השתן ירדה לי עד כדי כך שמורגשת לי בליטה בנרתיק וכשאני במצב שכירה היא חוזרת פנימה, אני משתדלת להתקלח כמה פעמים ולשים חגורת בטן. השאלה שלי היא: האם מצב כזה ששלפוחית השתן יורדת עד כדי כך מהווה סיכון בריאותי ומה הפתרון היעיל ביותר לטיפול בבעייה זו? תודה רבה

לרוב צניחת שלפוחית (ציסטוצל) אינה מסוכנת אך מלווה באי נוחות. ניתן לטפל בצורה ניתוחית, ניתן גם כאשר מעוניינים להימנע מניתוח להשתמש בטבעות תוך ואגינליות (פזרי) לשמור על השלפוחית במקום

מנהלי פורום אורולוגיה