תוצאות בדיקת US מלחיצות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/07/2017 | 14:48 | מאת: אלה

שלום רב! אבא שלי בן 80 ברקע חולה סכרת ואי ספיקת כליות של כמה שנים לאחרונה נותן שתן כל שעתיים גם בלילה וגם במהלך היום. נשלח על ידי רופאת משפחה לUS בבדיקה US הכליות בגודל תקין, ללא עדות לגושים סולידים, אבנים או הידרונפרוזיס. כליה ימנית פרומיננטית, עם מס ציסטות, עד 23 ממ קוטרן. כליה שמאלית קטנה מימין, אקוגנית עם קפסולה וקורטקס לא סדירים, מודגמות ציסטות קטנות בודדות. אין עדות לנוזל חופשי בבטן ובאגן. הערמונית מוגדלת, מוערכת 140 סמק, בולטת לכיס השתן. כיס השתן עם דופן מעובה ולא סדירה, טרבקולרית?, נמדדה שארית שתן של 30 סמק לאחר התרוקנות. דרושה השוואה לבדיקות קודמות (אולטרהסאונד ו CT) מה זה אומר? בדיקה US נעשת פעם אחרונה 2013 , מי צריך להשוות בדיקות? מה זה כיס שתן טרבקולרית? צריך עוד בדיקות ? אם כן לאיזה רופא לגשת ואיזה בדיקות? תודה רבה

בדיקה תקינה לגיל טרבקולציות זה התעבות שריר בכיס השתן לא מדאיג ולא מסוכן אם הוא סובל מהפרעות השתנה ניתן לגשת לאורולוג

מנהלי פורום אורולוגיה