אשך נייד לפעוט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/02/2016 | 14:25 | מאת: שלי

שלום רב, בני בן שנתיים ואובחן בגיל שנה עם אשך נייד, אמנם ניתן להרגיש את עיגולי האשכים אך הם עולים ולעיתים יורדים לשק ולעיתים נשארים למעלה. הייתי אצל אורולוג שבקש שאחזור לפני גיל שנתיים, כשחזרתי אליו הוא ביקש שנחזור לקראת גיל 3 כי זה עדיין לא ירד סופית לשק. לצערי בני אובחן כעת עם גידול וילמס טומור ועבר כריתת כליה וכעת התחיל טיפול כימותרפי במשך 18 שבועות. שאלותי הן: 1. האם יש קשר בין האשך הנייד ולבין הגידול בכליה? 2. כרגע איני יכולה לעשות דבר עם הבעיה הזו אך בעוד 4-5 חודשים לאחר הטיפולי כימו אוכל לבדוק זאת אצל אורולוג, האם זה יהיה מאוחר? 3. אני מודעת לכך שזה יעשה בעיה בפיריון שלו בעתיד עד מתי זה הגיל הכי מאוחר לטפל באשך הנייד? 4. מה ניתן לעשות עם זה בכלל??? ניתוח? תודה רבה! שלי

אשך נייד הינו אשך שיורד לשק האשכים בבדיקה ולעיתים "עולה" למעלה. אשך נייד אינו מצריך בדרך כלל קיבוע של האשך. אשך נייד אינו גורם לפגיעה בפורויות, מאידך כימוטרפיה עלולה לפגוע בפוריות. איני רואה מניעה מלהתייעץ עם אורולוג ילדים בסוגיה

מנהלי פורום אורולוגיה