דעתך חשובה לגבי ביופסיה ו או MRI ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/05/2017 | 16:38 | מאת: דורי

בעקבות עליה בPSA בשנתיים האחרונות מ2.3 ל 4.3 ואינדקס 0.12 יש לי תור לביופסיה רגילה ב6 ליוני . רופא נוסף שפגשתי אתמול המליץ שאעשה MRI ערמונית עם סליל רקטלי (יש לי פס מתכת בחזה) האם זו בדיקה מאבחנת שאם יוצאת טוב אין צורך בביופסיה ? האם כדאי לבצע את הביופסיה הרגילה בכל מקרה או לקבוע תור אחר לאחר התוצאות של הMRI ?אם יאשרו התור לMRI יהיה בסוף יולי האם בMRI הזה אפשר לבצע ביופסיה מדויקת יותר ?

MRI של הערמונית עשוי לזהות ממצאים חשודים ואכן ניתן יהיה לדגום אותם ביתר קלות בעזרת ביופסית היתוך עם זאת MRI עדיין מחמיץ אחוז מסיום מהגידולים (15%) ולכן אין עדיין מספיק בטחון, כאשר הבדיקה תקינה, לשלול צורך בביופסיה

מנהלי פורום אורולוגיה