אשך תמיר ובקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/05/2017 | 08:39 | מאת: מישהו31

היי דוקטור, אני בן 31 ובגיל 5 ביצעתי ניתוח אשך תמיר לאשך שמאל, מה שלמיטב הבנתי פוגע בתיפקודו ליצר זרע. כעת אובחנתי עם בקע מפשעתי באשך ימין והפחד הוא שבמקרה ותהיה פגיעה באשך זה, זוג האשכים שלי לא יוכל לייצר זרע. האם כדאי להקפיא זרע לפני ניתוח הבקע באשך ימין? תודה

לא ניתן לדעת מה כל אשך תורם ליצירת זרע, אך בהחלט רצוי לשמור על האשך הימני ולהקפיד על בדיקות עצמיות לאשך שמאל, לשלול הופעת תהליך תופס מקום. ניתן בהחלט לשקול הקפרת זרע וגם רצוי שהניתוח יבוצע ע"י מומחה לתחום ובגישה פתוחה

01/06/2017 | 04:05 | מאת: מישהו31

תודה על התשובה המהירה. מדוע רצוי לבצע את הניתוח בשיטה הפתוחה ולא טלסקופי? תודה.

מנהלי פורום אורולוגיה