כאב באשך והסתיידיות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/05/2017 | 18:58 | מאת: יהודה

דוקטור שלום, לאחר בדיקת אולטראסאונד אשכים, התקבלו התוצאות הבאות. אשמח לשמוע חוות דעת. תודה פענוח רדיולוג: אולטראסאונד אשכים: אשך ימין בגודל כ- 29*22*52ממ , הודגמו מספר הסתיידויות זעירות ( יותר מחמש בשדה אחד) פרט לכך במרקם אחיד ללא ממצא מוקדי אחר אפידידמיס תקין. בראש האפידידמיס הודגמה ציסטה קטנה בגודל כ- 2 ממ לא הודגם הידרוצילה. לא הודגם וריקוצילה. הודגמה זרימת דם תקינה באשך. לא הודגם גוש מוגדר או תהליך תופס מקום. אשך שמאל בגודל כ- 32*21*51 ממ, הודגמו מספר הסתיידויות זעירות ( יותר מחמש בשדה אחד) פרט לכך במרקם אחיד ללא ממצא מוקדי אחר אפידידמיס תקין. לא הודגם הידרוצילה. הודגם וריקוצילה קוטר וריד מקס עד כ- 3.5 ממ , הודגמה זרימת דם חוזרת בזמן ולסלבה בעמידה בלבד הודגמה זרימת דם תקינה באשך. לא הודגם גוש מוגדר או תהליך תופס מקום.

הסתיידויות באשך זה ממצא נפוץ, לא נחשב כגורם לכאב. במקרים של אשכים אשר לא ירדו לשק האשכים בזמן יש לעקוב בעזרת דימות (US) לפרקים

מנהלי פורום אורולוגיה