ממצא בUS כליות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/05/2017 | 12:58 | מאת: שני

שלום בת 32 סובלת לעיתים קרובות מדלקות בשתן למרות שתיית נוזלים ושמירה על הגיינה.... זה חוזר חלילה בפעם האחרונה היה לי בנוסף כאב ממושך בצד ימין מתחת לצלע לכיוון המותן הימינית נשלחתי לעשות אולטרסאונד ובמקביל התחלתי זינט למשך 7 ימים . ממצאים בUS: כליה שמאלית - אורך 10.9 סמ בגודל ומבנה תקינים, פרנכימה בעובי תקין אין אבנים בחלק העליון רושם לממצא היפראקוגני בגודל 1.0 ס"מ ללא זרימת דם ערה בתוכו יכול להתאים לAML אין עדות להידרונפרוזיס. כל שאר האזורים שנבדקו תקינים. לדברי הרופאה שלי זהו ממצא שכיח ואין לייחס לו חשיבות... אך אני מודאגת מה מומלץ לעשות עם הממצאים? האם יש קשר לדלקות בשתן?

AML זה אנגיומיוליפומה, בכדי לאשש את האבחנה יש לבצע סיטי בכל מקרה ל- AML אין קשר לזיהומים חוזרים בגודל 1 ס"מ לאף ממצא אין משמעות גדולה, אך כדאי לעקוב עיתית עם בדיקת US לוודא שהממצא אינו גדל

מנהלי פורום אורולוגיה