דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/03/2017 | 13:34 | מאת: ענת

שלום, אני בת 36, עם דלקות חוזרות בדרכי השתן מאז גיל 19, לפחות פעמיים בשנה... משהו החמיר ב3 חודשים אחרונים, היתה לי דלקת 4 פעמים ברצף ופעם אחת אף עלתה לכליה הימנית, בה יש לי ציסטה מולדת בגודל 2.4 ס"מ. תוצאות בדיקת US: כליה שמאלית תקינה. כליה ימנית: פרנכימה שמורה, הרחבה קלה של מערכת מאספת ללא הרחבת שופכן, בין הגביעים האמצעיים הודגמה ציסטה 2.5 ס"מ. צמוד לציסטה הודגם מוקד אקוגני בגודל 0.9 ס"מ, יכול להתאים להסתיידות בדופן התחתונה של הציסטה אך אין לשלול אבן בגביע אמצעי. שלפוחית בקיבולת רגילה ללא אבנים ללא עיבוי דופן. מה אפשר להבין מהUS? מה הסיבה לדלקות? מה המשך הבירור/טיפול? תודה!

בדיקת על קול אינה מסוגלת לומר מה סיבה לדלקות חוזרות, החשד שהועלה לאבן עלול להצריך בדיקת CT

מנהלי פורום אורולוגיה