פתח שפכה לא במרכז

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/12/2014 | 11:26 | מאת: ליאת

שלום רב. לבני בן החודש יש פתח שפכה שאינו ממוקם בדיוק במרכז ראש הפין. כאשר הוא מטיל שתן לעתים נראה שהכיוון ישר ולעתים לא. רופאת הילדים הפנתה אותנו לאורולוג בהפניה היא כתבה היפוספדיאס, אך ממה שקראתי ברשת זה לא נראה דומה. התור לאורולוג הוא רק בעוד חודש, וכהורים טריים לתינוק רך אנחנו כמובן מאד לחוצים. אודה על תשובתך, האם במקרה שהפתח רק אינו בדיוק באמצע . אלא נוטה במעט לצד ימין האם יכולות להיות השלכות והאם יהיה צורך בהתערבות ניתוחית. תודה.

25/12/2014 | 16:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ליאת, כמובן שאני לא יכול לענות על השאלה מבלי לראות אותו ולהסתמל רק על התיאור שלכם. באופן כללי גם אם מדובר בהיפוספדיאס מינימאלי לא תמיד צריך לנתח (אני לא אומר שזו האבחנה , אני לא יכול לדעת מבלי לבדוק) בבקרכה

מנהלי פורום אורולוגיה