ד"ר מטר - לפני שרוול קיבה באסותא

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

10/03/2010 | 18:09 | מאת: רונית

ניתוח שרוול קיבה באסותא אני מעונינת לעבור. שאלה לפני הצעד הראשון - מדוע יש מקומות שעושים שיקוף אחרי הניתוח ויש כאילו שלא עושים כמו בחלק מהבתי חולים ציבוריים? מה אומר הנסיון שלך בנושא? תודה רבה רונית

10/03/2010 | 19:50 | מאת: ד"ר אברהים מטר

שיקוף קיבה יום לאחר ניתוח בא על מנת לוודא שאין דליפה מקוו התפר, הדבר בוויכוח אם הוא נחוץ, במקרים בהם יש דליפה יש סימפטומים מובהקים לדבר הזה .. יותר מזה יש מצבים בהם יש סימנים לדליפה ושיקוף קיבה אינו מאבחן את זה במייד אלא לאחר מספר ימים.. כעקרון אם הכל בסדר במהלך לאחר הניתוח שיוף קיבה אינו הכרחי בכל המקרים.. באסותא אותם מצבים לגביהים קיים חשד מתבצע שיקוף קיבה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים