שלום ד"ר מטר!

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

05/03/2010 | 14:36 | מאת: רנטה אורליץ

לאחרונה עברתי ניתוח שרוול קיבה בבית חולים אחר (לא בבני-ציון או אצלך באסותא). מאז הניתוח אני מרגישה שכאילו לא עברתי ניתוח, עדיין מסוגלת להכניס את אותם כמויות של מזון כמו מקודם, בלי הקאות או בחילות. ולשאלתי - האם זה נכון שיש גדלים שונים של שרוול שרופאים עושים והאם זה ניתן לתיקון? מה עושים? תודה רבה על הסבלנות בתשובות לכולם רנטה

05/03/2010 | 15:04 | מאת: ד"ר אברהים מטר

שרוול קיבה לא כמו שאחדים חושבים שמשתלים שם שרוול כלשהוא, הניתוח הוא חיתוך הקיבה וכריתת כ 75% מנפח הקיבה, כמובן בידיים של אותו כירורג זה יכול להיות קיבה ברבע הנפח בערך קצת יותר או קצת פחות...אם אין ירידה במשקל ואין הפרעה בכלל באוכל יתכן והקיבה שנשארה היא גדולה מדי...אני ממליץ לבצע צילום קיבה על מנת לראות מה גודל הקיבה הנוכחי- שבת שלום

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים