האם הקאות מרובות זה מסוכן (גם לאחר 15 שנה)

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

01/03/2010 | 15:25 | מאת: יובל גביזון

אני עברתי ניתוח להצרת הקיבה בעזרת טבעת לפני כ 15 שנה. עד היום אני מקיא די הרבה, לרוב בגלל שאני לא מצליח לשלוט בכמויות-עד היום יש לי "עניים גדולות" או שאני חוטא וטועם מכל מיני "מאכלים אסורים". האם יש סכנה ממשית בהקאות הללו, גם לאחר כל כך הרבה שנים? ובאופן כללי האם יש בלאי לטבעת? האם מומלץ לעשות בדיקה תקופתית לתקינות הטבעת? אם כן ,אז כל כמה זמן? תודה על העזרה

שלום יובל! בתור גסטרואנטרולוג (מומחה למחלות דרכי עיכול), ההקאות החוזרות האילו לאורך שנים, במיוחד עם הטבעת - לא עושות לך טוב וההיפך הוא הנכון. לגבי בלאי של טבעת - תלוי בסוג - ובכלל נראה שאתה לא במעקב - וזה חבל. דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים