מעקף או שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

25/02/2010 | 21:18 | מאת: מ

שלום ד"ר מטר! יש לי חברה שעברה ניתוח מעקף קיבה עם אותם נתונים כמוני- BMI של 44 ואותו הגיל של 42. אין לה ניתוחי רקע. מדוע הכירורג שלה המליץ על מעקף במקום שרוול שכולם ממליצים לי? תודה רבה מ

26/02/2010 | 08:37 | מאת: ד"ר אברהים מטר

יש כירורגים עדיין שמאמינים שמעקף קיבה הוא טוב יותר משרוול קיבה בזה שיורדים יותר במשקל ומחזיק לאורך זמן יותר ... יש בזה משהוא אך מדובר בניתוח גדול יותר עם אחוז סיבוכים יותר גבוהה בטווח הקצר וגם בטווח הארוך .. לדעתי ולדעת הרבה כירורגים אחרים צריך לשמור ניתוחים גדולים יותר לאנשים שמינים יותר .. אך מה שעברה החברה שלך איננו פסול במיוחד אם הכל עבר בשלום זה טוב

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים