כמה שאלות לד"ר דין

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

25/04/2009 | 20:46 | מאת: חיה

שלום ד"ר דין, בהמשך לשיחתינו יש לי כמה שאלות, בעזרתן אני מקווה להתקרב יותר להחלטה לאן להמשיך: *אני מתכנת הריון בשנה- שנתיים הקרובות, איך זה משתלב עם הניתוח? האם יש תקופת "צינון" לאחר הניתוח, בה אסור להכנס להריון? *האם כדאי לעשות את הניתוח לפני הריון, או לחכות לאחרי?[הרי הריון משמעו עלייה במשקל, וקשה לי להחליט מה נכון ומה מתאים- גם מבחינה אישית, וגם מבחינה רפואית] *ראיתי כאן בפורום שהכאבים הם לא רבים, אך ידוע שאצל חולי פיברו' מערכת עיבוד הכאב שונה, האם יש לכך משמעות? האם יש מצב להחמרת הכאבים ואו המחלה עקב הטראומה לגוף? *האם אתם מנסים להדריך לשינוי באורח חיים ללא ניתוח לפני החלטה על הליכה לניתוח? ושאלה אחרונה לעת עתה- איפה אוכל לקרוא עוד על התהליך, על הניתוח ומהלכו, ועל ההכנות שלפני, כמו גם על התקופה הראשונה שאחרי? תודה, חיה

הי חיה! 1. עדיף בשנה הראשונה לאחר הניתוח לא להיות בהריון - אחרי זה אין בעיה. 2. לגבי מועד הניתוח - זה כבר תלוי בך והתכנונים שלך. 3. זה נכון לגבי הכאב, אני לא יודע לגבי אנשים עם פיברומיאלגיה! אבל לא נראה לי שזה שונה, כיוון שההחלמה מניתוחים אחרים של אנשים עם פיברו אינה קשה יותר. 4. לגבי הנסיון לשנות אורח חיים לפני החלטה על ניתוח. אני חושב שהניתוח הוא מדרגה חשובה ראשונה בתהליך של שינוי אורח חיים. ללא הניתוח הסיכוי לשינוי מתמיד הוא קטן מאד. לאחר "הקטנת הקיבה", ה"מוח יכול להתחיל להשתלט על הקיבה". 5. איפה לקרוא? גלישה, פורומים למיניהם - אם תרצי טלפונים אוכל לתת לך גם כן. שבוע נפלא דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים