המלצה לניתוח מעקף קיבה או מיני מעקף

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

13/12/2016 | 14:05 | מאת: נ

שלום לדר' דין, דר' מאדי, לפני כשלוש וחצי שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה. ירדתי כ 35 קג' ואני שומרת על המשקל. מזה כשנה וחצי אני סובלת מהקאות מרובות (כל דבר שאני אוכלת - לא מסוגלת לאכול ארוחה מבלי להקיא) ומצרבות נוראיות שגורמות לי להתעורר משינה עם צחושת שריפה נוראית וטעם של דם בפה. בוק"ת ראו בקע סרעפתי קטן גולש, היצרות של הקיבה. בגסטרוסקופיה ראו היצרות של הקיבה. בוצעה הרחבה ע"י בלון ברמבם, וזוהה כי קיים סיבוב בקיבה בין אנטרום לגוף. מכאן שהומלץ על ביצוע ניתוח מעקף קיבה או מיני מעקף.בנוסף ב US בטן גילו אבנים בכיס המרה והומלץ לשלב כריתת כיס מרה. אבקש לקבל המלצה במקרה כזה איזה ניתוח מומלץ כדי למזער את תופעות הלוואי לאחר הניתוח. (רופא אחד המליץ על מעקף והשני על מיני מעקף). חשוב לצין כי ה- B12 שלי מאוד נמוך מאז ומתמיד. ואני סובלת מהקאות וצרבות.

שלום רב.. כמובן צריך להציג את כל הנתונים ןהבדיקות שביצעת לפני החלטה על ניתוח חוזר. לפי המידע שנתת,את מתאימה חד משמעית,לניתוח מעקף קיבה קלאסי ולא מיני מעקף...כמובן ניתן וצריך לשלב כריתת כיס המרה.....חשוב שתביני למה?..מהרופא שהולך לנתח אותך.. בהצלחה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים