ניתוח שרוול לאחר ניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

02/07/2014 | 10:36 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 39 לפני ארבע שנים עשיתי ניתוח טבעת שבעזרתו ירדתי כ 40 ק"ג. עם זאת היה כאב גדול בגלל הקאות מרובות ואיכות החיים ירדה באופן דרסטי. עד לרמה של חוסר יכולת לשתות מים. הגדלתי מעט את הטבעת אך ההקאות התכופות המשיכו וכן חוסר היכולת לאכול כל דבר שאני קרקר / חטיף (אי אפשר היה כלל לאכול ירקות / פירות בשום צורה). פתחתי את הטבעת לגמרי והמשקל עלה בחזרה אבל לפחות אני יכולה לאכול אוכל מזין. אובחנתי כבעלת יתר לחץ דם והרופאים ממליצים לעשות ניתוח שרוול (שוקלת 102 ק"ג גובה 164 ס"מ). האם יש סיכון לאחר שכבר עשיתי טבעת, האם קודם אני צריכה לעשות ניתוח להסרת הטבעת ורק אחר כך ניתוח שרוול או שעושים את ההליך הזה בניתוח אחד. והשאלה הכי חשובה, כבר עשיתי ניתוח אחד ש"לא הצליח" האם כדאי לשקול ניתוח נוסף? לתשובתך אודה.

שרוול לאחר טבעת בעל אחוז יותר גבוה של סיבוכים. לגבי ההליך - כל מנתח וגישתו הוא. השאלה שלך האחרונה - היא בעצם החשובה ביותר - למה לא הצלחת? ואם זה שלא שינית את אורח החיים שלך - גם השני קרוב לוודאי ייכשל לאורך שנים.. מציע לך לקרוא: http://www.dr-dean.co.il/pages/cms.php/2014/04/15/97.html

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים