סוג הניתוח

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

18/01/2010 | 17:33 | מאת: עופרה

ד"ר דין היקר שלום רב ! בשבוע הבא אני מתעתדת לעבור ניתוח שרוול בבי"ח אסותא חיפה . אני כל כך חוששת מהניתוח , עד כי אני חושבת לשנות את סוג הניתוח לניתוח טבעת . מכיוון שניראה לי שבניתוח טבעת יש פחות התערבות כירוגית , וניתן להוציא את הטבעת כשרוצים או כשצריך . בניתוח שרוול במידה ויש סיבוכים הנזק הוא בלתי הפיך כפי שהבנתי . אני שומעת שהסיבוך העיקרי הוא דימום או דלף וזה רק כ 1% אך לצערי סטטיסטיקה אינה תמיד מדוייקת , מדוע אתה ממליץ רק על ניתוח שרוול (דרך אגב המנתח שלי גם משכנע אותי שרק שרוול ) מה לעשות ?

שלום עופרה! הנקודה החשובה ביותר שאת צריכה לשאול את עצמך הוא האם את מבינה את המשמעות של ניתוח שרוול בחייך ובאורח החיים שלך אחריו - הניתוח הוא מנוף אדיר לקראת מטרה זו. מאד חשוב מה דיברו איתך ושידרו לך לפני ההחלטה?! יש לי המון אנשים במעקב פעיל לאחר הניתוח מכל מיני מקומות בארץ, שהשתמשו בניתוח למטרה זו ומאושרים. אני מסכים עם המנתח שלך ב-100%. העניין הוא כמובן מי עוקב אחרייך ומי הגיבוי שלך - בכדי לדעת לקראת מה את הולכת להיות שם בשבילך. בתור מומחה למחלות דרכי עיכול, ניתוח הטבעת, אינו ניתוח מוצלח.יש לא מעט סיבוכים ומבחינה תפקוד תקין של הקיבה - אינו מוצלח. כמובן שאשמח לעזור אם אוכל יום נפלא דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים