ניתוח שרוןל

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

04/05/2014 | 20:40 | מאת: נירה

שלום רב לפני ארבע שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה המשקל ההתחלתי היה 136 הצלחתי להגיע למשקל 72 אך לצערי לא נשמר הרבה בשנה האחרונה יש עליה היום המשקל שלי 85 ומרגישה שהוא במגמת עליה ואיני מבינה למה?!!!!!! אני שומרת הרבה על האוכל ( מתרחקת מלחמם, מאוכל מטוגן, ממתקים, שתייה ממותקת, נשנושים.... ועוד ועוד) בכל זאת המשקל שלי בעלייה דבר שמטריד אותי מאוד מאוד ולא יודעת הסיבה מאוכזבת מאוד ועם פחד לא רוצה שוב לחזור לתוך מעגל ההשמנה צריכה עזרה בבקשה וכיוון

עלייה במשקל הינו דבר שכיח לאחר ניתוח שרוול. צריך להבין מדוע זה קורה - לפעמים את נוהגת לפי כללים שאת חושבת שנכונים והם לא... יש הרבה מאד פקטורים - רפואיים ותזונתיים - אשמח לייעץ לך ולעזור לך כמו לרבים אחרים

05/05/2014 | 06:37 | מאת: נירה

אשמח מאוד לדעת איך ואיפה ומתי אפשר להגיע ליעוץ

05/05/2014 | 08:21 | מאת: איילה

עברתי את הניתוח לפני כמעט 3 שנים. הקיבה התרחבה, אמנם לא לגודלה המקורי, אבל אין ספק שהתרחבה. שומרת על המשקל באדיקות. איך? אספר לך: לפני הניתוח הלכתי באדיקות לקבוצת תמיכה. שם למדתי לאכול 6 ארוחות ביום (שלאחר הניתוח הפכו ל-6 ארוחות קטנות מאוד ביום), למדתי לשתות מים (ולאחר הניתוח למדתי להמתין לפני ואחרי השתיה), למדתי מאילו מזונות עדיף להתרחק ומה יותר בריא לי. שבוע לאחר הניתוח חזרתי לקבוצת התמיכה. ידעתי, וזה תופס עד היום, שהראש השמן לא עובר תיקון, למרות הקיבה המוקטנת. הראש השמן שלי ישאר תמיד שמן, תמיד ארצה עוד, תמיד אחפש דרך "לתחמן את המערכת", ולכן הטיפול בראש לא מפסיק. לפני הניתוח הלכתי לקבוצה במשך 15 שנה. היום אני יודעת ומבינה שזה מנוי לכל החיים. ממליצה לך להצטרף לקבוצת תמיכה. אין לי המלצה על קבוצה ספציפית. כל קבוצה תתאים, על מנת שתוכלי לחזור לפוקוס, לקבל כלים להתמודד ולקבל תמונת מצב שבועית מבחינת המשקל. בהצלחה. איילה

שלום נירה ואיילה! אין ספק שאם שומרים על 6 ארוחות קטנות במשך היום שומרים על משקל - אבל השאלה העיקרית: היא האם זה בר יישום לשנים רבות???

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים