אבנים בדרכי מרה בעקבות ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

15/01/2010 | 23:37 | מאת: עדי

שלום רב, אני מתכננת לבצע ניתוח שרוול ורציתי לשאול שתי שאלות: 1. נמסר לי שלעיתים ירידה משמעותית במשקל יוצרת בעיה של אבנים בכיס מרה. זה בדיוק מה שקרה אצלי. רזיתי מעל 30 ק"ג בתקופה קצרה יחסית, וכרתו לי את כיס המרה בגלל אבנים. מאז העליתי את המשקל, וכעת אני מתכננת לבצע ניתוח שרוול. האם בעקבות הניתוח והירידה במשקל בעקבותיו עשויים להיווצר אבנים בדרכי המרה? מה עושים במקרים אלה? האם העובדה שהיו לי אבנים בכיס מרה בעבר מגדילה את ההסתברות שיהיו לי אבנים בדרכי המרה? 2. לרוב, בדיאטות בהן אני יורדת בצורה משמעותית במשקל בתקופה קצרה, מופיעים לי סימנים כחולים (כמו של מכות) בכל מיני מקומות בגוף. האם זו תופעה מוכרת? האם עשויה להשפיע בניתוח השרוול? בהנחה שבדיקות הדם לעניין כרישות דם תקינות.

16/01/2010 | 10:14 | מאת: ד"ר אברהים מטר

בניתוח השרוול יש לשלב גם ניתוח כריתת כיס המרה, זה מאריך את הניתוח רק בעוד מספר דקות ולא משפיע על תקופת ההתאוששות. אם תיפקודי הקרישה תקינים לא צריכה להיות בעיה...שבוע טוב

23/01/2010 | 17:12 | מאת: מיקי

האם יש ניתוח שיכול לסדר את הבקע ולהפסיק את הכאבים?

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים