למה אני לא מקבלת תשובה? :-)

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

08/04/2014 | 09:40 | מאת: אליס

שבוע טוב , ד"ר דין ןד"ר מטר. אני אחרי ניתוח מעקף ורוצה להיכנס להריון. קראתי המון ספרות בנושא במאמרים של הארץ ובמאמרים מחול. לא מצאתי הסבר ש"מניח את הדעת" מדוע צריך לחכות שנה עם ההריון לאחר הניתוח הבריאטרי. אני מבינה שיכול להיווצר מצב שהערכים אינם תקינים או שההורמונים לא בסדר, אבל מה קורה במצב שבו הכל תקין? אם אני חצי שנה אחרי, וכל הערכים תקינים לחלוטין, ויטמינים ברמה מצוינת , בדיקת הורמונים תקינה, נכון אני לא אוכלת כמויות גדולות אבל אוכלת לפי מה שהדיאטנית ממליצה, מה בעצם הסיכונים? אני גם יודעת שיש מנתחים שממליצים לחכות שנה וחצי ויש מנתחים שאומרים שאפשר גם אחרי חצי שנה להיכנס להריון.(ופרופסור אחד שאומר" אפשר להיכנס מיד להריון , רק מומלץ לא תוך כדי הניתוח") מה בעצם מפריע להיכנס להריון חצי שנה אחרי ניתוח? קראתי מאמר מארה"ב (שהם יותר מחמירים , ממליצים לחכות שנה וחצי) שהם בדקו נשים שהמתינו שנה ונשים שהמתינו חצי שנה בכניסה להריון ולא נצפו הבדלים במהלך ההריון או בעובר. אני שוקלת להיכנס להריון חצי שנה אחרי (לפחות להתחיל לנסות) ואני רוצה להבין על בסיס מה קיימת ההמלצה להמתין שנה. יש נשים הודיות , תילאנדיות וכו.. שהתזונה שלהם הרבה פחות מאוזנת ממנותחות בריאטריות ועדיין מקיימות מהלך הריון תקין לחלוטין... יצא קצת ארוך , סליחה, אבל אני מקווה למצוא הסבר ולהבין את הסוגיה. תודה רבה

08/04/2014 | 14:19 | מאת: ד"ר אברהים מטר

הפורום מיועד לשאלות כלליות בלבד. מעבר לשאלות כלליות יש לפנות לרופא מומחה בתחום.

10/04/2014 | 19:40 | מאת: אליס

מדוע יש להמתין שנה? למה עלי לפנות לרופא אחר אם מי שאומר את ההמלצה הזו , זה אתן המנתחים?

13/04/2014 | 19:50 | מאת: יעלה

רק הפנתי אותה לעוד פורום, של מנתחת מובילה בתחום כדי שתקבל תשובה מספקת.... לפי תגובותיה הרבות היא עדיין לא קיבלה בפורום זה תשובה לשאלתה. לא ידעתי שחוסמים תשובות שיכולות לעזור.... חג שמח.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים