בירור

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

30/11/2009 | 21:28 | מאת: משרוולת לעתיד

ד"ר מטר שלום רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין ניתוח שרוול לבין מעקף ומה יותר טוב והיותר מוצלח ומה אתה מציע תודה להתיחסות

30/11/2009 | 21:39 | מאת: ד"ר אברהים מטר

שרוול קיבה= כריתה של 75 % מהקיבה והוצאתו מהגוף, ניתוח לפרוסקופי, בהרדמה כללית, נמשך כשעה, אשפוז 2-3 ימים מעקף קיבה= חיתוך הקיבה והשארתה במקום, החלק העליון שהוא קטן מאוד מנותק משאר הקיבה ומחובר ישירות למעי דק, ניתוח לפרוסקופי, זמן ניתוח ממושך יותר מניתוח השרוול, סיבוכים בטווח המיידי ובטווח הארוך יותר יותר שכיחים מניתוח שרוול. ניתוח שרוול קיבה מתאים ל BMI פחות מ 50 וניתוח מעקף קיבה לאלה עם BMI יותר מ 50, בשני הניתוחים אם החולה לא יהיה ממושמע ישמין חזרה, ניתוח מעקף קיבה במקרים אלה אמור לחזיק קצת יותר זמן

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים