שאלה לגבי סטנט

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

24/11/2009 | 18:03 | מאת: אריאל

שלום רב, זוגתי עברה ניתוח שרוול לקיצור קיבה, לפני כ-6 שבועות, בעקבות סיבוכים שונים עברה שני ניתוחים נוספים. לפני כ-10 ימים הוכנס סטנט לקיבה, לאחר מספר ימים, עקב שיקוף בליעה שהראה כי הסטנט לא ישב במקום, ביצעו הליך נוסף לתיקום מיקומו של הסטנט ומאז, זוגתי סובלת מבחילות איומות, הקאות, ותחושה כללית קשה ביותר. ניסו להקל עם פרמין וזופרן אל שניהם לא הועילו מספיק, השאלה שלי היא- האם יש תרופות נוספות שניתן לתת על מנת להקל על התופעה? וחשוב מזאת- האם זוהי תופעת לוואי מוכרת של ההליך, וממה היא נובעת?

24/11/2009 | 20:49 | מאת: ד"ר אברהים מטר

דליפה זה סיבוך קשה, ודורש טיפול מתמשך ולעיתים מתיש, 6 שבועות לאחר האירוע מותר עדיין התופעות שאתה מזכיר, מה שיכול לעזור: דיאטה נכונה, טיפול ב לוזיק קבוע, פראמין או זופראן שעה לפני האכול

שלום אריאל! התחושה הכללית של בחילות והקאות לאחר הכנסת סטנט הגיוניים. המקרה של זוגתך מורכב, ואני לא חושב שזה המקום לחוות את דעתינו. לגבי תרופות נוספות - דרוש ייעוץ רפואי של הרופאים שמטפלים בה בשביל זה. כמובן שהרעיון של לוסק של חברי ד"ר מטר - הוא מאד במקום. לגבי השאלה האחרונה, דלף זהו תופעה מוכרת וידועה לאחר ניתוחי שרוול. צר לי שאני לא יכול לעזור יותר מקווה שהכל יהיה טוב - אגב בד"כ הדברים מאד מסתדרים ואחרי כמה חודשים שוכחים את מה שהיה. דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים