מטופלת שלכם

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

21/11/2009 | 15:09 | מאת: לילי

ד"ר מטר שלום רציתי לשאול בקשר לאבנים בכיס המרה האם אפשר להוציא באותו ניתוח של השרוול כי בבדקות שלי נמצאו אבנים תודה להתייחסותךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך

21/11/2009 | 15:49 | מאת: ד"ר אברהים מטר

שלום לילי, המטרה לביצוע US לפני הניתוח הוא בעיקר על מנת לאבחן אבנים במרירה במידה וישנם, במצב זה רוב הכירורגים מבצעים את ניתוח הוצאת כיס המרה בו זמנית, חלק קטן מהכירורגים לא מצדד בכך, לדעתי מסיבות לא נכונות, לדעתי צריך כן להוציא את כיס המרה באותו ניתוח, זה אינו מסבך את הניתוח ולא מקשה על ההתאוששות לאחר מכן, האשפוז והחזרה לתיפקוד מלא הוא אותו זמן בשני המצבים....התשובה היא כן לעבור את שני הניתוחים יחד. בהצלחה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים