סיבוכים בניתוח

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

19/11/2009 | 19:18 | מאת: נעמה

שלום! עניתי לי בשאלתי הקודמת לגבי סיבוכים אפשריים וענית שמדובר בעיקר בדלף. מה זה אומר? האם השכיחות גבוהה? כיצד מטפלים בזה אם בכלל? האם זה מסוכן למנותח? אודה לתשובות.

הי נעמה! אני כתבתי 1-3% מקרים בקיבות שלא עברו ניתוח קודם. זה אומר אשפוז ממושך יותר עם כמה אופציות טיפוליות תלוי במרכז שאת מנותחת. לגבי סיכון למנותח - אני לא מבין את השאלה. אבל חייבים לאבחן את זה מייד שזה קורה. דין

20/11/2009 | 16:18 | מאת: ד"ר אברהים מטר

סיבוך של דלף הוא סיבוך קשה, מתרלש כמו שהזכיר דר דין ב 1-3% מהמקרים, בחולה צעיר ובריא עם טיפול טוב אינו צריך לסכן את החיים, אך זה כרוך בטיפול מתמשך ומתיש לעיתים לצוות המטפל, לחולה ולמשפחתו .. במקום יומיים אשפוז כפי שהיה מתוכנן פתאום זה הופך לשבועיים או אולי לחודשיים

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים