כמה שאלות לדר' דין

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

18/11/2009 | 18:03 | מאת: לירון

שלום דר' דין אני חודשיים אחרי ניתוח בליוויך ורציתי לשאול כמה שאלות: 1.אמרת להימנע כמה שיותר מדברים מתוקים. השאלה האם להימגע מכל מה שמכיל סוכר או להימנע מממתקים? לדוגמה האם אפשר לאכול עוף שמבושל ברותב סויה וסילאן, או סלט כרוב עם רוטב שמכיל סוכר וכו' 2.עד מתי צריך לקחת את כדורי הויטמינים? הם כל כל מגעילים... 3.שמעתי שלחלק מהמנותחים נוצרים עודפי עור לאחר הירידה במשקל וצריך לעשות ניתוח מתיחה לעור או להישאר עם קפלים. במה ההיוצרות של עודפי עור תלויה? תודה רבה ויום טוב לירון

הי לירון! 1. שאני מתכוון להימנע ממתוקים - זה כמובן לכל דבר שהוא מתוק ללא קשר אם זה מכיל סוכר. אבל לדעתי אפשר לאכול את אותו עוף בסויה וסילאן, כמובן בגבולות הטעם הטוב, כל עוד שאת לא מתכוונת לאכול את זה כמו ממתק ולהמשיך לאכול את זה מדי יום כי נתתי לך. כנ"ל לגבי סלט כרוב. אם את מתכוונת לבשל כל דבר עכשיו בסויה כדי לקבל מתוק - אז התשובה היא לא. אם מדי פעם - אז כן. 2. לגבי הויטמינים - אמרתי לך להתחיל אותם בגלל המצב הרפואי שלך - בינתיים להמשיך בטוח עד לביקורת. 3. היווצרות העור תלויה בכמה פקטורים: גיל המנותח, מידת פעילות הספורט וחיטוב הגוף לאחר הניתוח וכמה משקל עודף היה. הניתוח אם כן מדובר רק לאחר שנה. בי בינתיים - מקווה שעזרתי דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים