החלפת הטבעת בשרוול???

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

27/10/2009 | 00:00 | מאת: החושבת

שלום! אני עברתי ניתוח להצרת קיבה בשנת 99 היו לי ירידות מישקל מדהימות במשך השנים.פתחתי וסגרתי אותה מלא פעמים שקלתי 148 וירדתי ל58 קילו הגעתי למצב של תת זונה והרעבה.פתחתי אותה ועליתי במישקל היום אני שוקלת 80.האמת להיות עם טבעת בקיבה זה להיות מחוברת לאסלה ולהקיא כל היום כימעט כל דבר יש הרבה ייתרונות בטבעת והכי חשוב תמיד אפשר להוציא אותה.אבל אין אין אין איכות חיים אי אפשר לאכול במיסעדה כי זה לא עובר לא נעים לאכול עם חברים ולרוץ להקיא כל רגע ואי אפשר לא להכניס כלום לפה!אז נכון ניראים מעולה אבל מה אים איכות חיים? הוושת שלי קיבלה צורה של כיס מרוב העומס של השנים.רציתי לדעת אם כדי לי להוציא את הטבעת ולעבור את ניתוח השרוול??? כי הבנתי שאין כימעט הקאות ויש איכות חיים מה שרציתי להבהיר שאין מצב שאני יהיה בלי טבעת או שרוול.חשובה לי תשובה אמיתית ומיקצועית בנושא אני לפני החלטה חשובה בחיי אנא עיזרו לי גם להיות רזה וגם להיות בריאה עם איכות חיים ניפלאה.תודה מראש הנואשת.

שלום החושבת! אין ספק שהטבעת בבסיסו הוא ניתוח לא מוצלח הן מבחינה תזונתית והן מבחינה גסטרואנטרולוגית ועל כן אינני ממליץ על זה. לגבי המעבר לשרוול - הניתוח יותר מסובך ודורש שיקול דעת אישי. יש לנו מספר לא מבוטל של מקרים שעשו את זה ומאושרים. איכות החיים הרבה הרבה יותר טובה עם שרוול. שיקול הדעת הוא שלך כמובן... מקווה שקצת עזרתי יום טוב דין

27/10/2009 | 19:30 | מאת: שיוש

תודה על תשובתך.נכון ששיקול הדעת הוא שלי ובסוף אני יחליט מה ניראה לי יהיה הכי טוב עבורי.אבל אמרת שהניתוח יותר מסובך רציתי לדעת במה?ואים יכול להיות נזק בילתי הפיך כתוצאה של הורדת חלק ניכבד מקיבתי?מהם ייתרונות השרוול לעומת הטבעת? אני מאוד רוצה לעשות את השינוי אך חוששת אני מרגישה חסרת אינפורמציה לגבי ניתוח השרוול וזה גורם לי לתחושת חוסר החלטיות אשמח לקבל מידע נירחב בנושא תודה מראש המשך יום מקסים

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים