כאשר רופא המשפחה מסרב...?

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

22/03/2009 | 20:07 | מאת: דנילה

שלום רב, גילי הוא 28, גובהי 178 ס"מ וכבר כמה וכמה שנים שמשקלי נע בין 130 ל-125 ק"ג. תמיד הייתי גדולה וגבוהה, אבל בשנים האחרונות המצב הפך להיות בלתי נסבל, ואני מרגישה חסרת אונים למול הגוף שלי. ביקשתי המלצה מרופא המשפחה שלי לניתוח, אך הוא סירב שוב ושוב וטען שזה ניתוח מיותר ושהוא לא נוהג להמליץ על ניתוחים מסוג זה, מכיוון שאינני בסכנת חיים. הוא רשם לי קסניקל, ותקופה מסויימת אף ירדתי מעט במשקל, מבלי לשמור על התוצאות. זאת, למרות שיש היסטוריה משפחתית ענפה של סכרת ויתר לחץ דם, ולמרות שאני סובלת מכאבי גב ומפרקים לעיתים דכופות בשל משקלי. בנוסף,לפי מה שרופא הנשים שלי אומר, ההשמנה גורמת לציסטות מרובות לגדול על השחלות, והן מקשות מאוד על כניסה להריון. בחצי השנה האחרונה השתכנעתי יותר ויותר שניתוח הוא הפתרון הנכון להשמנה שלי. אני צעירה מספיק כדי שהניתוח יסייע בידי לעלות על הדרך הנכונה בכל הקשור לאורחות חיים בריאים ותקינים, וגם מבוגרת מספיק כדי לדעת בוודאות שאין זו גחמה של רגע או היכנעות לטרנד אופנתי. כיצד אני יכולה להתחיל בתהליכים של אישור הניתוח? מהם השלבים שעלי לעבור כדי שפרוצדורה כזו תאושר בעבורי? יש לציין שאני מבוטחת הן ע"י הפניקס והן ע"י קופ"ח כללית מושלם. בתודה מראש על תשובה מהירה,

הי דניאלה! כפי שאמרתי כבר מספר פעמים בפורום - כל מקרה לגופו של עניין. והוא דורש ייעוץ פרטני תזונתי רפואי בכדי לדעת מה השאיפות והיכולות שלך. אם אכן נכון שרופא המשפחה שלך אינו ממליץ בגלל שאת לא בסכנת חיים, את לא צריכה להגיע למצב של סכנת חיים על מנת לקבל הפנייה לניתוח. יש במעקב מרפאתי מספר רב של אנשים עם אותם נתונים לאחר ניתוח. הצעד הראשון, אם רצונך בניתוח ומעקב במרכז הרפואי בני-ציון הוא פגישה אישית עימי והדיאטנית שלנו - לתיאום תור להשאיר הודעה ב- 04-8359941 ונחזור אלייך בהקדם. יום טוב דין

24/03/2009 | 18:46 | מאת: ד"ר אברהים מטר

יש לעודד את רופא המשפחה שיתעדכן בגישות השונות לטיפול בהשמנת יתר ובחידושים שחלו בתחום זה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים