שאלת דיאטה ושמא ניתוח

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

22/03/2009 | 15:10 | מאת: דיאטה

שלום רב ומזל טוב לפתיחת הפורום. אני בת 39 ואמא לשלושה ילדים. כל חיי הייתי רזה ולאחר לידת בתי השלישית לא חזרתי למימדיי הרזים. גובהי 168 ומשקלי כ 95(אני בדיאטה ועדיין לא נשקלתי ולכן לא בטוחה אם פחות)...ואני רוצה לרזות כ35 ק"ג. השאלה היא אם דין הניתוחים או הדיאטה שונה לדין מי שהייתה כל חייה רזה ושמנה בעקבות לידה..?? ואם לא אתמיד חלילה בכושר שבחדר הכושר ולא בדיאטה, האם כדאי לעבור ניתוח?? באופיי אני לא שמנה ולא רגילה לכך ושכל העסק די חדש לי, אם כי מלפני 5 שנים ילדתי. ועוד אחת, האם הניתוח(לא יודעת איזה) מסוכן או שכבר לא כמו פעם?? ומהם סיכויי התמותה מהניתוח השם ישמור?? והאם מי שהייתה רזה ורק עקב לידה שכאמור, עבר כבר 5 שנים מאז, שמנה, האם גם אז ניתן לעבור ניתוח מעקף/טבעת או מה שלא יהיה?? תודה רבה מראש.

ראשית תודה על הברכות. אין ספק שיש לך הרבה שאלות - וכל מקרה, כפי שאמרתי בעבר, לגופן של עניין. אבל אני אנסה קצת לענות בכל אופן.... 1. דין הניתוחים אינו שונה לגבי מי ששמנה לאחר לידות. זה אישי לגבי כל אחד מה מידותיה ויכולתיה ושאיפותיה. 2. חדר כושר (פעילות ספורט) הוא חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא שעליו אני מדבר וכלול בנוסחא של בריאות. כאשר מסתכלים על כמה את בריאה ולא כמה את שוקלת.... 3. הניתוח, כמו כל ניתוח, עם סיכונים, וכדאי לנהל שיחה זו בארבע עיניים עם הכירורגים. וכל החלטה של משהו או משהיא לניתוח לוקח בחשבון סיכונים אילו. 4. ולגבי שאלתך האחרונה - אני אישית לא ממליץ על ניתוח טבעת. יום טוב דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים