גידול בוושט

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

03/02/2011 | 15:13 | מאת: שאול

שלום גילו אצל דודה שלי גידול בוושט היא אישה מבוגרת עברה את ה 80 רופאים ממליצים על ניתוח ברצוני לדעת מה השיטה המומלצת לניתוח בגיל הזה והאם יש אפשרות להשתמש בשיטת הזעיר פולשני במקרה זה כאשר הגידול נמצא מתחת לאזור הצווארי של הוושט יותר לכיוון הקיבה תודה

03/02/2011 | 18:47 | מאת: ד"ר אברהים מטר

ניתן לבצע ניתוח זה בגישה זעיר פולשנית - לפרוסקופיה- אך אין רופאים בארץ שיש להם ניסיון בניתוחים מסוג זה ולא כדאי לטוס לחו"ל לביצוע ניתוח מסוג זה. אלטרנתיבה לניתוח יכול להיות טיפול קרינתי אך זה תלוי בסוג הגידול, במיקום שלו ובגודלו...כדאי להתייעץ עם רופא אונקולוג מומחה בקרינה לפני שמחליטים לעבור ניתוח על מנת לשקול אופציה מסוג זה.

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים