רוצה.. אבל חוששת

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

19/10/2010 | 12:48 | מאת: אופק

רופאים יקרים. כמה שאלות, תהיות וכד. שמי אופק, אני כבת 40 עם BMI41 וכבר ניסיתי הכל.. משטויות ועד שומרי משקל והיו-יו נשבר לי. לאחרונה נחשפתי לרעיון השרוול ואני עדיין בשלבי הלנסות להבין מה מי וכמה אז אם אני יכולה להטריד בכמה שאלות 1. אני אם חד הורית - והחשש מניתוח אלקטיבי כרגע משתק אותי (מבחינת האחריות כלפי ילדי) , ראיתי את האחוזים הנמוכים לסיבוכים, האם זה נכון גם בשטח? 2. ראיתי בפורום ובתשובותיכם שזה לא נדיר להעלות במשקל אחרי ניתוח שרוול. באמת? גם במידה ושומרים ולא שותים מילקשייק על בסיס קבוע :-) 3. האם יש מאמר כלשהו המציג את כל הלפני והאחרי לתהליך. איזה תזונה מציעים לאחרי, הדיאטה שלפני מה היא והמטרות שלה.. כמה זמן החלמה - שאוכל לעשות הכנה נפשית לתהליך 4. הבנתי שלכם אין נציגות במרכז, האם יש מרכז (או רופא ספציפי) שאתם ממליצים עליו באזור המרכז? 5. למה לצפות בירידה? אני רואה פה בתגובות אנשים שירדו בשבועיים 15-20 ק"ג וזה נראה לי מטורף ! אבל אתם לא נראים מופתעים בתגובותיכם. האם זה ריאלי? האם היריד היא מהירה בגלל הקיבולת המצטמצמת ואח"כ זה מתיישר ? בover weight של 48-50 ק"ג מה המשקל הריאלי שאפשר לצפות לירידה (אני רוצה להיות מציאותית ככל האפשר.. קראתי שבניתוח מקובל לרדת 60% מהמשקל העודף, ואם אני לוקחת את הרף העליון של המשקל הרצוי, אז 15-20 ק"ג בשבועיים אומר שזו ירידה של כל המשקל בפוחת מחודש.. זה נראה לי מטורף. הלוואי.. אבל מטורף) וואו, סליחה על ה"הפצצה" המון תודה אופק

19/10/2010 | 12:59 | מאת: אופק

אה.. מצאתי את האתר שלך, אז השאלה לגבי מאמרים של הלפני ואחרי נענתה לי

שלום אופק! המון שאלות - ולדעתי בגלישה טובה דרך האתר שלי dr-dean.co.il תקבלי את רוב התשובות. לתשובות: 1. יש באמת אחוז סיבוכים מאד נמוך - אם עושים את זה במרכז מוכר עם הגיבוי המתאים ונסיון רב. 2. יש לא מעט אנשים שלאחר שנים עולים חזרה במשקל - וזה בגלל שהם לא מיישמים את הכללים של תזונה נכונה וחוזרים להרגלי האכילה הקודמים. 3. זה כתוב באתר 4. לא - הרבה אנשים באים אלינו מכל הארץ באים להינתח ולעשות את הליווי, גיבוי אצלי ובהמשך אם מעונינים ניתן גם במייל/פורום/טלפון/פייסובק/סקייפ - הכל עניין של רצון והחלטות. כך שהמרחק אינו פקטור קובע. הכל עניין לבחור את הצוות הטוב עבורך. 5. ענית כבר בעצמך לשאלה - וזה די נכון. כמובן כל אחד זה מאד אישי וקשור קשר הדוק למחלות הרקע ולתזונה. מקווה שעזרתי יום נפלא דין

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים