5 ימים אחרי הניתוח...

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

07/10/2010 | 21:49 | מאת: שלומית

שלום ד"ר דין וד"ר מטר, קודם כל אני חייבת להגיד שבחיים לא נתקלתי (ולצערי כבר התנסיתי) בצוות כ"כ מדהים בבי"ח (ולא ברפואה פרטית) :הרופאים , האחיות וצוות הרפואה משלימה, פשוט אנשים מדהימים, מקצועיים ,עם לב אנושי וחם, אין מספיק מילים כדי להודות לכם על הטיפול המסור,המעולה , והיחס המדהים!!! תודה! תודה! ושוב- תודה! ד"ר דין, יש לי כמה שאלות והתלבטויות. משום מה היה לי היום תיאבון, ואני לא יודעת אם מה שאכלתי בסדר,אחרי שאני אוכלת (בערך שעתיים אחרי ) אני שוב רוצה לאכול, וזה נראה לי מוזר שאני רוצה לאכול סה"כ עוד לא עבר שבוע, האם זה הגיוני או שאולי המוח שלי עדיין פועל על "שמן"? אכלתי היום: אקטימל, 2 כפיות קוטג, עם ביצה רכה מאוד,קציצה אחת (מבושלת) ו-3 כפות דייסת סולת. ושתיתי מים . האם זה הרבה? אני זוכרת שכשבעלי עבר את הניתוח הוא לא אכל כמעט בשבועיים הראשונים וזה קצת מפחיד אותי שיש לי תאבון... אודה לעזרתך... שלומית.

07/10/2010 | 21:56 | מאת: ליאת

שלומית שלום שמי ליאת ואני בדרך לתהליך הניתוח ברשותך עם לא אכפת לך לענות על כמה שאלות שיכינו את הנפש חחח מרגע תהליך התזונאי והכירורג כמה זמן עד שהגעת למועד הניתוח ? מטעם איזו קופה למעשה הופנת? כמה זמן אורך הניתוח ? ובכלל ההרגשה שלפני ההרדמה וההתעוררות ממנה ? האם חוזרים באמת אחרי יומיים שלושה לשגרת החיים הרגילה האם כואב מיקום הניתוח הבנתי שידיים כלל לא נוגעות בך אלה מיכשור בלבד...... סורי על החפירה אודה לך על התושבה האדיבה ליאת. ובהצלחהההההה

07/10/2010 | 22:29 | מאת: שלומית

שלום ליאת, אני כ"כ מבינה את כל מה שאת כותבת ושואלת כך שזה בכלל אל חפירות תרגישי חופשי... אני התחלתי את התהליך דרך קופ"ח שלי (כללית) הגעתי לכירורג ד"ר חזן. התחלתי את התהליך לפני כ-10 חודשים אבל זה רק בגלל שבקופ"ח לקוח המון זמן להשיג תור לכל בדיקה, הכל תלוי בכמה את יושבת מיד אחרי שנותנים לך הפניות ומזמינה מיד תור לכולם. אני לא אגיד שהבדיקות זה לא מייגע כי זה כן אבל זה לא נורא.הבעחיה בקופ"ח זה התור לניתוח. אחרי שעשיתי את הבדיקות הגעתי לרופא והסתבר שהוא כבר לא עושה יותר את הניתוחים. התבאסתי בהתחלה אבל בדיעבד - מזל שזה קרה כי ככה הגעתי לד"ר דין . בעלי עשה את אותו התהליך דרך קופ"ח לאומית תוך כמה חודשים והגיע לדין וכך אני בעקבותיו כך שעשינו הכל ביחד, הוא עשה את הניתוח לפני חודש וחצי ואני השבוע אחרי שיש את כל הבדיקות לוקח בערך חודש . אני לא יודעת אצל מי תעשי את הניתוח אבל אני ממליצה בחום על בי"ח בני ציון, כל החששות שלי ירדו כמעט לאפס (וזאת למרות שלבעלי היו קצת סיבוכים אחרי הניתוח) כשהגעתי לשם, הרופאים מסבירים לך הכל, וגם האחיות, המרדים מסביר ואת יכולה לשאול את כל השאלות שבעולם, למשל- אני זכרתי מהניתוח הקיסרי שעברתי, שכשהתעוררתי מהניתוח רעדתי נורא ושאלתי את המרדים אם זה יקרה לי שוב והוא אמר שאם אני ארגיש משהו כזה לאחר הניתוח מיד ייתנו לי משהו שירגיע את זה וכך היה. לגבי הניתוח- במח' כירורגיה בבני ציון יש להם מטפלים ברפואה משלימה, לפני הניתוח היה איתי מטפל בדמיון מודרך וברפלקסולוגיה שהרגיע אותי לחלוטין עד לרגע שבו לקחו אותי לחדר ניתוח, ממש עד השניה האחרונה, אני נכנסתי לניתוח ממש במצב רוח טוב, האחות היתה כל הזמן לידי והרגשתי אותה מחזיקה לי את היד עד הרגע שבו נרדמתי, מהרגע שאת נכנסת אולי לקוח 5 דק' עד שאת כבר נרדמת, וכולם נחמדים מאוד ומרגיעים. שלב ההתעוררות לא קל! כשהתעוררתי הרגשתי רעידות ולחץ באזור החזה שהפריע לי מאוד, למזלי המטפל היה שם כשהתעוררתי והוא הרגיע אותי וטיפל בי וכמובן שקיבלתי טיפול והרעידות נפסקו, הלחץ באזור החזה ירד רק בלילה. אבל אני חייבת לציין שלא היו כאבים כשהתעוררתי בכלל. בימים הראשונים לאחר הניתוח צריך לבקש משככים כל פעם שמרגישים כאב והאחיות נותנות כך שאין בעיה של כאב, יש אחרי הניתוח בחילות וגם אז האחיות נותנות משהו נגד בחילות וזה עובר, הכי חשוב-זה לקום וללכת, אני עשיתי את הניתוח בשעה 3 בצהריים ובערב ובלילה כבר קמתי לשירותים לבד. היום אני חמישה ימים אחרי, יש לי קצת כאבים בחורים שעשו, מציק לי בלילה כי ישנים רק על הגב, יש חולשה כי לא אוכלים הרבה ולא שותים הרבה, יש קצת הרגשות משונות בבטן ובוושט, (כמו בועות כאלה שעולות) אבל זה לא נורא ומיום ליום זה יותר טוב. לא חוזרים לשגרת חיים רגילה מיד אחרי- לפחות אצלי ואצל בעלי זה לא ככה, כי יש חולשה וקצת כאבים, וקצת סחרחורות וכדו' אבל אם אני מסתכלת היום על בעלי חודש וחצי אחרי 23 ק"ג פחות, מרגיש טוב מאוד, ישן טוב, אוכל כמות נורמלית, נהנה מסלט עם גבינה(!!!!!!)אני אומרת שזה שווה וציפיתי שיהיה לי יותר קשה . אגב, צריך לבקש התחייבות מקופ"ח לניתוח (לפעמים הם עושים בעיות) לדין הם לא הסכימו לתת לי התחייבות כי לטענתם יש דיאטניות בקופ"ח שלהם ( אבל דין זה לא דיאטנית!!!) ואז שילמתי משהו כמו 100 ש"ח כדי להפגש איתו (שווה כל אגורה!!!!) זהו, אני מקווה שעניתי לך על הכל, אם יש עוד שאלות תכתבי, ואני חייבת לציין שאם את עושה את זה ואת גרה באזור אז רק אבל רק בבי"ח בני ציון ,אני בטוחה במיליון אחוז שזה מה שעשה לי את הכל פשוט יותר וטוב יותר -הם פשוט מדהימים!! הרבה בהצלחה!! שלומית.

הי שלומית! לאכול שוב אחרי שעתיים וחצי זה בסדר להתחלה - הקיבה צריכה להחלים, וצריך שיהיה בו מזון עלשהו כל הזמן, כדי שלא "תתעצבן". כמובן שיש פקטור של "מוח שמן" - אבל כמו שאת מכירה אותי, אני מאד משתדל לנתח טוב את המוח. יש לך בבית מערכת תמיכה מדהימה, שניכם עושים את הצעדים החדשים - וכלי בשם "דין" לשימושכם - הכל יהיה בסדר - בטוח, רק סבלנות. לגבי מה שאכלת: מעולה. אל תשווי בין מה שאת אכלת לבעלך, הרי את יודעת שאצלו זה לא הלך ב-100% חלק.... רק לא לדחוס, אסור להגיע למצב של הקאה או שאת מרגשיה מתפוצצת. בי בינתיים דין

07/10/2010 | 22:32 | מאת: שלומית

טוב, נרגעתי... אני לא מרגישה מפוצצת ואני אוכלת נורא לאט (נגיד הקציצה לקח לי כ20 דק' לאכול אותה) תודה רבה!

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים