פוליפים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

05/10/2010 | 22:17 | מאת: רווית

סוף כל סוף קבעתי תור לד"ר דין - וביחד תכננו את המשך הדרך - הוא שם לב שעבר על המסמכים שיש לי פוליפים בכיס מרה, והוא אמר לי שיש בהחלט מקום לשקול כריתת הכיס ושאתייעץ איתך. האם זהו המלצתך? כמובן שאני מבינה שאתה צריך לראות את גודל ומספר הפוליפים - אבל עקרונית יש אפשרות של ניתוח כיס במצב זה ביחד עם שרוול. תודה רווית

05/10/2010 | 23:53 | מאת: ד"ר אברהים מטר

אם אכן קיימת בעיה בכיס מרה כמו אבנים או פוליפים שזקוקים לטיפול ..צריך לבצע את שני הניתוחים יחד, מדובר בהארכת הניתוח רק במספר דקות, אהאשפוז וקצב ההתאוששות לא שונה..כך חוסכים הרדמה וניתוח שני וגם אין הסכנה של סיבוכים של כיס המרה בהמתנה לניתוח השני...(הניתוח מבוצע דרך אותם חורים של השרוול ללא תוספת חורים אחרים)

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים