שלום לכם, ושתי שאלות ברשותכם,

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

25/09/2010 | 20:32 | מאת: טלי

שלום ד"ר דין וד"ר מטר, אני אמורה לעבור ניתוח שרוול במרכז, ב 4.10. היום סבלתי מוירוס בקיבה: כאבי בטן, חולשה, בחילות (הקאה אחת). כרגע זה בסוף, ואני מתאוששת. האם זה בעייתי לניתוח? שאלה שניה - מדוע לא בודקים המצאות של חיידק בקיבה לפני ניתוח? האם זה בסדר לעבור ניתוח שרוול עם המצאות חיידק? האם יש בזה סיכון? אצלי - בגלל תקלה בקופה - לא יהיה מספיק זמן לטפל, במידה ויימצא חיידק. בבקשה תשובותיכם. המשך ערב טוב, טלי

שלום טלי! לדעתי הכל אמור להיות בסדר - כמובן אם את לא חוזרת למיטבך לפני הניתוח, הייתי מעדכן את הצוות של המנתחים. לגבי השאלה השניה - אני כתבתי מאמר ארוך בנושא. אני אחד הגסטרואנטרולוגים (מומחה במחלות דרכי עיכול) היחידים שעוסק בתחום הזה של ניתוחים להשמנת יתר (ליווי, גיבוי וייעוץ) - ועל כן הנושא קרוב מאד לליבי. אני כן בודק את הימצאות החיידק לפני הניתוח ומטפל בזה בהתאם. אבל אצל אילו שהיו חיוביים לפני הניתוח, ולא טופלו בגלל שלא היה להם סימפטומים, הניתוח הביא להכחדה של החיידק. אז בקיצור, אין לך מה לדאוג, כל עוד שאין לך את הסימפטומים של הימצאות חיידק בקיבה (וכמובן שהוירוס שתיארת בהתחלה לא זה). מקווה שעזרתי לך ובהצלחה מהלב דין

25/09/2010 | 21:34 | מאת: טלי

קודם כל תודה על התשובה המקצועית והמהירה! בקשר לסימפטומים - עד עכשיו לא יכולה לומר שהיו לי סימפטומים כלשהם, אבל לאחרונה נהייתי יותר עירנית, בגלל הניתוח המתקרב, ונראה לי שלפעמים יש לי כאבי בטן (לא נורא חזקים).בעיקר אם לא אכלתי כלום כמה שעות (וזה קורה). האם עדיין להשאר רגועה בעניין הזה? תודה רבה רבה!!!

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים