ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

19/09/2010 | 04:45 | מאת: טובה

שלום רב, אני בת 44. שוקלת לעבור ניתוח שרוול קיבה לצורך הרזיה. ה-BMI שלי מעל 40 ואני סובלת מלחץ דם גבוה וסוכר [מטופלת בתרופות]. קראתי פה באתר כמה מאמרים קצרים בנושא. טבעי הדבר שיוצגו בם ההצלחות, הפן החיובי של הפרוצדורה. כמובן שקראתי על הסיכונים - אך מעבר למספרי המדברים על הצלחות רבות, הייתי רוצה דווקא לשמוע על אי-ההצלחות ולאן הן מובילות. כלומר - פירוט יתר של הסיכונים. אני יודעת שהציפייה הזו שלי לא כל כך "פוליטיקלי קורקט" אבל אני חושבת שאם להיכנס ל"הרפתקאה" הזו, אני צריכה להיכנס עם כל האינפורמציה, חיובית ושלילית כאחת. אם כן - יש לי כמה בקשות: 1. האם יש מאמר אחד בעברית, נייטרלי, שיכול לתת פירוט-יתר על הניתוח, כולל באופן ציורי, כדי להמחיש את הדברים? 2. האם אפשר להפנות אותי לקבלת מידע על אי-הצלחות כאלה ואחרות בעקבות ביצוע ניתוח שרוול קיבה? אין לי בעיה שתשלחו לי את התשובה למייל ולא לכאן. אודה לכם מאוד, על כל תשובה. טובה

שלום טובה! תתחילי בעמוד המאמרים באתר שלי dr-dean.co.il - שם יש מאמרים עדכניים בנושא מתורגמים. את צריכה להגדיר לעצמך מה זה אי הצלחה - סיבוך מהניתוח או אי ירידה במשקל לאורך זמן. אם עושים את זה נכון מבחינה תזונתית, ובמקום הנכון שיש את הנסיון הגדול ואת הגיבוי המתאים - האי ההצלחות בשני התחומים הם כמעט ולא קיימות. אשמח לעזור לך ולכוון ולצעוד איתך ביחד בכדי להגיע באופן בטוח ל"חיים החדשים". יום טוב דין

20/09/2010 | 15:08 | מאת: טובה

אקדים ואומר שאני מסוג האנשים ש"קוראים לתינוק בשמו" ומעדיפים לדעת הכל, במיוחד את הקשיים, כדי להתמודד. בלי להיכנס לעובי הקורה - אספר שלפני שנה בדיוק אחי עבר ניתוח טבעת [ולא בגלל הטבעת, אלא בגלל עצם הפרוצדורה של ניתוח-הרדמה] - הוא כמעט מת. היום הוא במצב של 100% נכות, נשימתית. סעדתי אותו במשך חודשיים 24/7, כשהוא שכב בטיפול נמרץ בין חיים ומוות. בשבילי זאת טראומה ומבחינתי - אי-הצלחה - היא מוות, פשוטו כמשמעו, או כל מצב אחר בלתי הפיך. מתנצלת על הדרמטיות והישירות, אבל אתה בהחלט צודק - יש צורך לחדד את ההגדרה "אי-הצלחה". מבחינתי לא נורא אם במקום לרדת תוך שנה את המשקל הרצוי, ארד תוך שנתיים... ובלבד שאשאר בחיים ואיכות חיי רק תשתפר ולא תיג?ר?ע. תודה על ההבנה. אפנה לכתובת שנתת לי... באמת צריך להתחיל מ"צעד ראשון" ((:

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים