ביופסיה של כבד לפני מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

29/06/2010 | 16:36 | מאת: איריס

בס"ד שלום ד"ר איברהים שמי איריס בת 40, מועמדת למעקף קיבה בתל השומר, עקב אנזימים גבוהים בכבד, הוחלט על ביופסיה של הכבד, והתוצאות הן non alcoholic fatty liver disease with fortal fibrosis sinusoidal fibrosis and beginning of septal formation mild activity and moderate steatosis בשיחה של רופא המשפחה שלי עם פרופ' בן נר מומחית לכבד מבלינסון, הוסבר לי ע"י רופא המשפחה שלי, כי ישנה התחלה של "פגיעה" ברקמת הכבד, בשלב זה במצב טוב,אבל בהחלט זאת נורת אזהרה. ועליי לרדת במשקל מיידית. שאלתי ד"ר, האם תהיה בעיה עם התשובה של הביופסיה בנוגע להסכמה לניתוח? אני אמורה לחזור לרופא המנתח שלי עם תשובות אלו, ואני מקווה מאוד שזה לא מהווה בעיה. תודה רבה ד"ר איברהים

29/06/2010 | 22:21 | מאת: ד"ר אברהים מטר

תשובה זו אינה מהווה הוראת נגד לניתוח..להפך זה רק מחדד את הצורך בירידה במשקל והצורך בניתוח בהקדם..הרופא המנתח צריך לתת לך הסברים , היות ויש לו את כל הניתונים האחרים לפני הניתוח ..בהצלחה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים