מעקף לאחר שרוול

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

23/06/2010 | 16:20 | מאת: רונה

שלום ד"ר מטר! אי מיועדת לשרוול קיבה - חברות רבות מדברות על מעקף קיבה - אני יודעת מדין ששרוול יותר קל - האם אחרי שרוול אפשר לעברו למעקף קיבה? תודה רונה

23/06/2010 | 21:08 | מאת: ד"ר אברהים מטר

ראשית ..תשובה חיובית, אפשר יהיה לעבור מניתוח שרוול קיבה למעקף קיבהאו מעקף מעיים לפי הצורך, הניתוח של שרוול הומצא תחילה כניתוח ביניים ראשוני לפני ביצוע ניתוח גדול יותר ולאחר שהוכיח את יעיליתו ברוב המקרים ..נעשה היום כניתוח ראשוני, היתרון בו שאין עיוות אנטומי או פיזיולוגי כלשהוא, וברגע שעבר הניתוח בשלום ותקופת ההתאוששות אין יותר בעיות בעתיד,היתרון של מעקף קיבה באנשים שהם לא שמינים מאוד מאוד על שרוול הקיבה הוא מועט ולא שווה לדעתי את הסיכון יתר שטמון בו..אם ה בי אם איי יותר 45-50 צריך לשקול את זה ולהסביר על המשמעות האמיתית..יתרונות וחיסרונות..בהצלחה

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים