רוק צמיג אחרי ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים

16/05/2010 | 17:08 | מאת: אור

שלום ד"ר דין קרן, אני מצוייה כשבועיים לאחר ניתוח שרוול, כללית מרגישה מצויין, למעשה מיום ליום יותר טוב. נותחתי במצב של BMI=42, ירדתי עד כה כ 7 ק"ג. אני מבקשת לברר מהותה של תופעה ודרכים להתמודד איתה: כמעט אחרי כל אוכל או שתייה מופיע אצלי מצב של רוק צמיג בכמות מרובה, הגורם לי לחוסר נוחות רבה. אם אני לבדי בבית, אני מרבה לירוק, מה שמקצר את משך התופעה. אם אני בחברה ומחוץ לבית אינני יכולה לעשות דבר, והתופעה חולפת מעצמה אחרי 20-30 דקות. מה קורה לי? האם אוכל למנוע תופעה זו ע"י שינוי בהתנהגותי? תודה מראש, אור.

שלום אור! זה תופעה מוכרת ומאד תלוי במה שאת אוכלת - אם בכלל והתדירות! האם את נוטלת לוסק או אומפרדקס? זה חשוב. זה אמור לחלוף. יום טוב דין

16/05/2010 | 23:16 | מאת: אור

כלומר??? האם עלי לאכול/לשתות בתדירות נמוכה יותר מכל שלוש שעות? האם להימנע/להכביר בסוגי מזון מסויימים? אילו? בשבוע הראשון אחרי הניתוח סבלתי מצרבת מציקה ורופא המשפחה הציע אומפרדקס, בינתיים התמהמהתי ולא לקחתי והצרבת חלפה מעצמה אחרי שבוע. האם אומפרדקס עשוי לסייע גם להפחתת הרוק הצמיג? מתי בערך זה אמור לחלוף? תודה מראש על המענה לתשובותי הנוספות!

מנהלי פורום שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים