רשתית יבשה
דיון מתוך פורום ניתוחי רשתית וניתוחי עיניים משולבים
לדוקטור שלום, ביתי בת ה 25 שמה לב לאחרונה להפרעת ראייה בלילה ובשדה הראייה וכן על רשתיית יבשה בבדיקה אצל רופא עיניים בקופ"ח נאמר כי יש צמצום קונצנטרי וברקע תמונה המתאימה לרטינוטיס, וכי כנראה ומדובר בתסמונת Usher. לאחרונה הופיעו פרסומים על תרופות שאושרו בארה"ב שביכולתם להקל או לעכב את מהלך המחלה. הייתי מבקש לדעת האם תרופות אלו הן בשימוש ו/או האם קיים טיפול שנועד לפחות לעכב את התפתחותה של המחלה? בתודה מראש, אכילס
יש המציעים מתן סוג מסוים של ויטאמין A בתקוה שזה יאיט קצב התקדמות המחלה. יש עבודות המראות יתרון מסוים לתווך ארוך על ידי מתן טיפול זה. אני לא מכיר טיפולים נוספים אשר הוכחו כיעילים עבור בעיה זו.
שלום רב, ממצאיו של מחקר שבוצע בבוסטון מראים כי בדומה לצריכת כדורי ויטמין A פלמיטט, גם צריכת התרופה "אומגה 3" המבוססת על שמן דגים עשויה להאט במידת מה את קצב ההתקדמות של המחלה. אבל אין כל הוכחה מדעית ברורה המצביעה על יעילותה של אף אחת משתי תרופות אלו. מנסיוני אני יכול לומר, שכדאי להתייעץ עם רופא עיניים מומחה למחלות רשתית לפחות בנוגע לצריכת ויטמין A פלמיטט, אך לא כדאי לפתח ציפיות רבות מידי בנוגע לשיטת טיפול זו. קיים מחקר ענף ורב סביב נושא זה, ונקווה שההתקדמות בתחום תביא בעתיד למציאת טיפול אפקטיבי למחלה. בברכה, דור.