גלולות, איזון הורמונאלי ודימומים

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

18/06/2020 | 14:12 | מאת: יעל25

שלום דוקטור! אני בת 25, בריאה, לא לוקחת תרופות חוץ מגלולות. בעבר המחזור שלי תמיד היה סדיר(גם בלי גלולות). לפני שנתיים, כנראה בעקבות סטרס נפשי, התחלתי לחוות ווסתות ארוכות, ווסת פעמיים בחודש, הכתמות באמצע החודש וכו׳. עשיתי כל מיני בדיקות (בדיקה גניקולוגית רגילה, פאפ, אולטראסאונד, קולפוסקופיה, משטח). הרופא אמר שיש שיבוש הורמונאלי ורשם לי גלולות יאז פלוס. התחלתי לקחת את גלולות, המחזור הסתדר אבל המשיכו להיות הפרשות חומות בהירות באמצע החפיסה, התכווצויות של הבטן התחתונה ולפעמים המחזור היה גם מקדים ומגיע באמצע החפיסה. לאחר חצי שנה עם הגלולות האלו, חזרתי לרופא והוא אמר שהמינון ההורמונאלי בהן לא מספיק לי והחליף לגלולות מסוג יסמין פלוס, בהן מינון ההורמונים קצת גבוה יותר. לצערי גם עם היסמין פלוס המשכתי לחוות הפרשות חומות בהירות (כמו של תחילת ווסת) כל הזמן. הרופא לא התרגש ואמר שזה יסתדר. בעצם יוצא מצב מאוד מעצבן- בחודש יש לי רק שבוע וחצי של הפרשות נקיות תקינות. לאחרונה ביקשתי מהרופא לעשות אולטראסאונד וגינלי ובדיקה למחלות מין, משום שחששתי שאולי משהו אחר גורם לתופעות. הבדיקות תקינות. כרגע אני בחפיסה ה-5 של יסמין פלוס ועדיין הפרשות חומות באמצע החפיסה! פניתי שוב לרופא ותשובתו: ״להתאזר בסבלנות עוד 3 חודשים״. האם כדאי להקשיב לרופא ולחכות עוד? אני מודאגת ומתוסכלת מהמצב. תודה מראש. מצרפת אולטראסאונד אחרון שלי

שלום לך תופעה מוכרת של גלולות. אם הבדיקה תקינה והכתמות אלו נסבלות על ידך ניתן להמשיך בגלולות . במידה ולא לשקול שימוש בהתקן תוך רחמי

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה