אשכים טמירים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

26/12/2011 | 23:37 | מאת: מאיה

הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים. בשבוע שעבר 21.12.11 ביקרתי אצל הרופאה לצורך בדיקה לבני. הוא לא הרגיש טוב : דלקת עיניים ואוזניים. בבדיקה הכללית היא בדקה את האשכים ואמרה לי ששק האשכים ריק וכנראה הם עלו למעלה. במישוש האיזור הצלחנו למצוא אותם אך הם לא היו בשק האשכים. ערב לפני לבני היה חום ושמתי לב שתמיד כשהוא לא מרגיש טוב האשכים נמצאים בשק האשכים. אני חשבתי תמיד שהם נפוחים כתוצאה מהחום אך היום אני מבינה שהם פשוט תמיד היו ריקים ובמצב של חום הם מלאים ולכן נראו לי נפוחים. הופניתי לאולטרסאונד - עדיין לא ביצעתי את הבדיקה. מאותה בדיקה אני בודקת יום יום את האשכים שלי בני ותמיד הם ריקים. אני ממששת כדי למצוא אותם. לא תמיד זה נעים לו ולכן אני לא תמיד מחפשת בקפדנות. אנא הסבר לי מה התופעה הזו? כיצד עליי לטפל בה. אני מודאגת מאד ומקווה שהטיפול קל וללא סיכונים לילד. אודה לתשובתך.

03/01/2012 | 22:38 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

עלייך לפנות לאורולוג ילדים. חשוב לקבוע אם אכן מדובר באשכים טמירים. הטיפול באשכים מטמירים הוא ניתוחי בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים