הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/10/2011 | 20:43 | מאת: משה

ביתי בת 15.5 סובלת עדיין מהרטבת לילה אך רק בבית.כאשר ישנה אצל חברות או כאשר אנו מעירים אותה הכל תקין.שיטת הפעמון איננה עובדת כל בני הבית מתעוררים מלבדה.הנושא תורשתי אך לא היה עד גיל כזה.מה נתן לעשות בגילה.ובמידה והמלצתך מרפאה אשמח לדעת איזה בדיקות עלינו לערוך טרם ההגעה בכדי לקצר זמן.תודה וחתימה טובה.

19/10/2011 | 00:41 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום משה ! במרפאה שלי בבית חולים מאיר להרטבת לילה , הבדיקה החשובה ביותר זה יומן השתנה. חשוב לבצע רישום מסודר של מספר הפעמים שבו היא מטילה שתן במשך היום וכמות השתן כל פעם. כמו כן מדידת נפח השתן בלילה כולל שתן ראשון של בוקר. כמו כן בשל גילה רצוי לבצע US דרכי שתן ובדיקת שתן לכללית ותרבית

מנהל פורום אורולוגיית ילדים